Wat is PSYCH-K® ?

“PSYCH-K® is een krachtige methode waarmee je overtuigingen, gewoonten, beperkingen en blokkades, die je als belemmerend of ongewenst ervaart, om kunt zetten in datgene wat je optimaal ondersteunt in je persoonlijke ontwikkeling en functioneren.”

– Rob Williams, PSYCH-K® grondlegger –

Wat is een PSYCH-K® balans?

Een PSYCH-K® balans is een proces dat bedoeld is om evenwicht te creëren tussen beide helften van de hersenschors. Grofweg gezegd gebruikt de linker hersenhelft rede/logica, denkt in woorden, analyseert en kijkt naar delen. De rechter hersenhelft gebruikt emoties/intuïtie, denkt in beelden, is vrij en denkt holistisch. In een ‘hele-brein staat’ hebben mensen de beschikking over al hun capaciteiten van zowel de linker- als de rechter hersenhelft. De ‘hele-brein staat’ die tijdens een balans wordt bereikt is ideaal voor het herprogrammeren van de geest met nieuwe, bekrachtigende overtuigingen, en het reduceren van ongewenste stress.

Change your thoughts and you'll change your world

Wat zijn spiertesten?

Spiertesten wordt gebruikt als de primaire communicatiemethode tussen het bewuste en het onderbewuste via het fysieke lichaam.

The biology of belief full lecture

“Onze gedachten creëren onze werkelijkheid.”

 Bruce Lipton 

Positieve overtuigingen hebben een positief effect op het lichaam

PSYCH-K® is:

 • een eenvoudig, maar krachtig proces om onbewuste overtuigingen te veranderen die jezelf beperken en saboteren;

   

 • een unieke mix van verschillende tools voor verandering: sommigen hedendaags en sommigen oud, afgeleid van hedendaags neurowetenschappelijk onderzoek, evenals oude lichaam / geest-wijsheid;

   

 • een baanbrekende benadering om verandering op het onderbewuste niveau te faciliteren, waarmee ten minste 95% van ons bewustzijn werkt;

   

 • een proces dat de standaardmethoden van visualisatie, affirmaties, wilskracht en positief denken overstijgt, en dat vooral effectief is op het gebied van gedrags- / gewoonteverandering, welzijn en stressreductie;

   

 • toepasbaar in zowel je privé leven als in zakelijke context;

   

 • en vooral minder praten, en méér samen doen!

PSYCH-K® is niet:

 • PSYCH-K® is niet altijd een ‘quick fix’Hoewel een PSYCH-K® balans altijd direct resultaat geeft (hele-brein-staat), kan het zijn dat er wat tijd overheen gaat voordat de effecten merkbaar worden. Het is belangrijk om te erkennen dat we allemaal complexe mensen zijn. Het is daarom soms nodig om de tijd te nemen om te bepalen wat de oorzaak – en de oplossing – is van een probleem.

 • PSYCH-K® werkt aan de overtuigingen die ‘onder’ de (gezondheids-)klachten liggen; het is geen genezingsmethode. Als dusdanig is het een aanvulling op reguliere modaliteiten. Er zijn ervaringsverhalen die vertellen dat symptomen en ziektes verdwijnen, maar het is op dit moment niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K® is. Momenteel is er een onderzoek gestart naar de werkzaamheid van PSYCH-K® binnen een klinische populatie.